YapıRadar.com Aydınlatma Metni

YapıRadar.com, kullanıcı dostu bir platform ile tedarikçilerimizin, kazanca en hızlı, şeffaf ve güvenilir bir şekilde ulaşmasını sağlıyor.

Yapıradar Kişisel Verileri Kanunu Kapsamında Aydınlatma Metni

İnşaat sektöründe hali hazırda devam eden ve yeni başlayacak projelerle kişileri elektronik ortamda buluşturmak üzere kurulan Yapı Radar alanında uzman kişilerle danışmanlık ve satış hizmeti sunmakta, aynı zamanda alanındaki özverisini kişisel verileri koruma bakımından da göstermektedir. Bu bakımdan Yapı Radar Anayasa Madde 20, 6698 sayılı kişisel Verileri Koruma Kanunu ve her türlü ikincil dereceden yönetmelik, genelge gibi kişisel verileri düzenlemeye yarayan genel ve özel kanun varsa hepsine uyarak kişisel verileri toplar, muhafaza eder ve gerektiğinde siler. 6698 sayılı kanun gereğince YAPI RADAR “Veri Sorumlusu” olarak kanun ve mevzuatta bulunan yönergelere uygun şekilde hareket eder.

VERİ SORUMLUSU OLARAK YAPI RADAR

Kanun uyarınca Yapı Radar merkez olarak Fikirtepe Mah. Barış Sk. Alya Life Residence No:1 Kat:14 D:157, 34720 Kadıköy/İSTANBUL adresinde faaliyet göstermektedir. Kanunda belirtildiği üzere YAPI RADAR “Veri Sorumlusu ”dur.

YAPI RADAR VERİLERİ NEDEN İŞLER?

Parekende satış yapmak üzere çeşitli faaliyetlerde bulunan YAPI RADAR gerek hukuki yükümlülüklerini yerine getirirken gerekse yaptığı iş ile alakalı verilen hizmet gereğince kişisel verileri depolamak ve işlemek durumundadır. Kişisel verileriniz YAPI RADAR tarafından;

  • 4857 sayılı İş Kanunu
  • 3194 Sayılı İmar Kanunu
  • 488 Sayılı Damga Vergisi Kanunu
  • 492 Sayılı Harçlar Kanunu
  • 5232 Sayılı Türk Ceza Kanunu
  • 5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu
  • 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda ve bu Kanun’a bağlı çıkarılan ikinci düzenlemelerde belirtilen yükümlülüklerimizi yerine getirmek,
  • 5520 Sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu
  • 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun
  • 5809 Elektronik Haberleşme Kanunu
  • 6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu
  • 6102 Sayılı Ticaret Kanunu
  • 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nda ve bu Kanun’a bağlı çıkarılan ikinci düzenlemelerde belirtilen yükümlülüklerimizi yerine getirmek, Hükümlerine uyum sağlamak ve;
  • 4857 sayılı İş Kanunu’nda ve bu Kanun’a bağlı çıkarılan ikinci düzenlemelerde belirtilen yükümlülüklerimizi yerine getirmek,
  • 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda ve bu Kanun’a bağlı çıkarılan ikinci düzenlemelerde belirtilen yükümlülüklerimizi yerine getirmek,
  • 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nda ve bu Kanun’a bağlı çıkarılan ikinci düzenlemelerde belirtilen yükümlülüklerimizi yerine getirmek,
  • 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda ve bu Kanun’a bağlı çıkarılan ikinci düzenlemelerde belirtilen yükümlülüklerimizi yerine getirmek,
  • Gerektiğinde ilgili kamu kurum ver kuruluşlarının, adli veya idari yargı mercilerinin ve kolluk güçlerinin ihtiyacı olan bilgileri sağlamak, amaçlarıyla kanunda belirtilen sınırlar çerçevesinde hukuka, dürüstlük kurallarına uygun ve işbu amaçlarla her daim bağlantılı, sınırlı ve ölçülü şekilde işlenmektedir.

YAPI RADAR’NİN KİŞİSEL VERİLERİ AKTARMA NEDENLERİ

Kişisel verileriniz, yukarıda sayılan amaçlar dâhilinde, Kanun’un 8. ve 9. maddesinde belirtilen şartlara uygun olarak iş ilişkisi içinde olduğumuz firmalara, müteahhitlere, başvuruculara, fabrikalara, mevzuatta izin verilen gerçek ve tüzel kişilere, gerektiğinde yetkili diğer kamu kurum ve kuruluşlarına, sözleşmesel ilişki kurulan ilgili tarafa, adli ve idari yargı mercilerine, kolluk kuvvetlerine, iş ilişkisi içerisinde olduğumuz kurum ve kuruluşlara, dışarıdan hizmet alınan danışmanlık, teknoloji ve eğitim Şirketlerine aktarılabilmektedir. 

KİŞİSEL VERİLER NASIL TOPLANIYOR VE HUKUKİ SEBEPLERİ NELERDİR?

Kişisel verileriniz; YAPI RADAR tarafından kendisi yahut yetkilendirilmiş veri işleyen gerçek veya tüzel kişiler tarafından, e-posta, telefon, internet sitesi, muhtelif sözleşmeler, kâğıt ortamında tutulan formlar, elektronik ortamalarda yer alan alenileştirilmiş veriler ve tutanaklar gibi vasıtalarla otomatik ve otomatik olmayan yöntemlerle sözlü, yazılı veya elektronik ortamda toplanmaktadır.
Bu kapsamda; 

İlgili Kişi Grubu Alınan Kişisel veri
Personel Ad-Soyad, Kimlik Bilgileri, Cinsiyet, Uyruk, Doğum Yeri, Doğum Tarihi, Telefon Numarası, E-Posta Adresi, Adres Bilgileri, Kan Grubu, Banka Hesap Bilgileri, Medeni Durum, Askerlik Bilgileri, Eğitim Bilgisi, Log Kayıtları, Vesikalık Fotoğraf, Sağlık Bilgileri, Sertifikalar, İş Tecrübesi, Referanslar, Aile Durumuna İlişkin Bilgiler
Çalışan Adayı/Başvurucu/ Ad-Soyad, Kimlik-Pasaport Bilgileri, Cinsiyet, Uyruk, Ana- Baba Adı, Doğum Yılı, Doğum Yeri, Medeni Durum, Eğitim Bilgisi, İmza, Telefon Numarası, E-Posta Adresi, Vesikalık Fotoğraf, Adres Bilgileri, Banka Hesap Bilgileri
Müteahhit/Yatırımcı Ad-Soyad, Kimlik Bilgileri, Cinsiyet, Banka Bilgileri, adres, E-posta Adresi, Telefon Numarası, Kişisel Web Adresi, Şirket Bilgileri

tipindeki özel ve genel nitelikli kişisel veriler Kanun’un 5. maddesinin 2/a-c-ç-e-f bentleri ve 6. maddesinin 3. fıkrası uyarınca, temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla ve YAPI RADAR’ın meşru menfaatleri, kurulan veya kurulacak olan sözleşme hukuki sebeplerine dayalı olarak işlenmektedir.

VERİ SAHİPLERİNİN KANUN KAPSAMINDAKİ HAKLARI

Dilediğiniz zaman YAPI RADAR’a başvurarak kişisel verilerinizin;

  • İşlenip işlenmediğini, işlenme amacını ve amacına uygun kullanıp kullanılmadığı öğrenebilir ve işlenmiş ise bu konuda bilgi isteyebilir,
  • Kanun’a uygun olarak yurt içinde ve yurt dışında bilgilerinizin paylaşıldığı üçüncü kişileri öğrenebilir,
  • Bilgilerinizin eksik ya da hatalı işlendiğini düşünüyorsanız düzeltilmesini isteyebilir,
  • Kanunun 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde bilgilerinizin silinmesini ya da yok edilmesini talep edebilir,
  • Bilgilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere (c) ve (d) bentlerinde belirtilen taleplerinizin bildirilmesini ve aynı işlemleri gerçekleştirmelerini isteyebilir,
  • Bilgilerinizin, otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz edebilir veya kanuna aykırı olarak kaydedildiğini veya kullanıldığını düşünüyorsanız ve bu sebeple zarara uğramışsanız zararın giderilmesini isteyebilirsiniz.

Kanun kapsamındaki haklarınızdan yararlanmak için başvurularınızı, yazılı olarak YAPI RADAR’a iletebilir, detaylı bilgi almak için Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Kişisel veri sahibi olarak sahip olduğunuz ve yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için yapacağınız ve kullanmayı talep ettiğiniz hakka ilişkin açıklamalarınızı içeren başvuruda; talep ettiğiniz hususun açık ve anlaşılır olması, talep ettiğiniz konunun şahsınız ile ilgili olması veya başkası adına hareket ediyor iseniz bu konuda noter tarafından tasdiklenmiş özel vekâletnamenizi ibraz etmeniz gerekecektir. Başvurularınızda, ad-soyad, imza, T.C. kimlik numarası, ikamet veya işyeri adresi, e-posta adresi, telefon ve faks numarası, talep konusu unsurlarının bulunması “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ” uyarınca zorunludur. Söz konusu unsurları barındırmayan başvurular YAPI RADAR tarafından reddedilecektir.

YAPI RADAR’in işbu aydınlatma metninde Kanun’dan, ikincil düzenlemelerden ve Kurul kararlarından doğan sebeplerle değişiklik yapma hakkı her zaman saklıdır. Aydınlatma metninde yapılacak değişiklikler ve güncel metin tarafınıza tebliğ edildiği tarih itibariyle derhal geçerlilik kazanacaktır.

YAPI RADAR
BAŞVURU FORMUNU GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN